Program

På huvudarenan finns tio olika föreställningar, fyllda med sport i världsklass och fantastiska shownummer. Till dessa föreställningar behöver du sittplatsbiljett.

 

I år bjuder vi in till en extra föreställning på Huvudarenan – Genrepet – på torsdag eftermiddag. Här kan du som har Mässbiljett, eller biljett till torsdag kväll, ta del av de allra första tävlingsklasserna och de sista finputsningarna på showprogrammet.

 

Mässarenan, som ligger inne på mässområdet, är öppen för alla med biljett till någon föreställning samma dag, eller med mässbiljett.

Med reservation för eventuella ändringar.

Klockan 19.00-22.45

Torsdag kväll: After Work med fartfylld underhållning

Torsdagskvällen bjuder på fartfylld underhållning, med världens bästa fyrspannskuskar, världseliten i hoppning och rafflande shownummer. Vare sig du är inbiten hästmänniska, eller bara vagt bekant med sporten så kommer du att få en spännande och underhållande kväll!

Klockan 09.30 – 13.45

Fredag förmiddag: Dressyrinspiration på högsta nivå

Den här förmiddagen erbjuder något alldeles extra för dig som är dressyrintresserad. Inspireras av hur världens bästa dressyrryttare tränar inför helgens uppgörelse i Saab Top 10 Dressage och se framtidens häst- och ryttarstjärnor i Lövsta Future Challenge. Här får du även höra Patrik Kittel och hans vänner från Saab Top 10 Dressage kommentera de lovande ekipagen.

Klockan 15.00 – 18.00

Fredag eftermiddag: Islandshästar, hoppning och ryttarshow

På fredag eftermiddag gör världens bästa islandsekipage upp i världscupfinal och det bjuds på internationell hoppning. Dessutom får vi se en av helgens höjdpunkter – knock out mix – när dressyr- och hoppryttare byter gren med varandra.

Klockan 19.00 – 23.00

Fredag kväll: Hoppning och Show i världsklass

Under fredagskvällen får den hoppintresserade publiken mycket att titta på. De unga hoppryttarna rider sin första final i den nya hopptouren Arena Youth Tour, shetlandsponnyerna går en rafflande steeple chase och de internationella hoppryttarna gör upp i en stor klass med omhoppning. Förutom hoppning bjuds på spektakulära shownummer av både svenska och internationella stjärnor.

Klockan 09.30 – 13.15

Lördag förmiddag: Grand Prix Dressyr

På lördag förmiddag bjuds det på Grand Prix dressyr. Först ut är de unga ryttarna och hästarna i Lövsta Future Challenge i en nationell Grand Prix och därefter gör de tio ekipagen i Saab Top 10 Dressage entré på arenan på allvar – dags för dem att tävla i en internationell Grand Prix.

Klockan 15.00 – 17.00

Lördag eftermiddag: Familjematiné

Familjematiné signerad Owe Sandström och Lalla Nilsson, där de blandar några av världens bästa hästartister med sina egna skapade showinslag. Vi får även se några av Sveriges bästa ponnyekipage tävla om Prins Carl Philips pris.

Klockan 18.30 – 22.45

Lördag kväll: Sportkväll med hoppning och fyrspannskörning

Lördagskvällen bjuder på mycket sport – två internationella hoppklasser och världscup i fyrspann. Det kommer att bli stora hinder, högt tempo och mycket spänning.

Klockan 09.30 -13.00

Söndag förmiddag: Dags för kür

Söndag förmiddag bjuds det på kür – ryttarnas egna program till musik. Först ut är fyra svenska ponnyekipage, som vunnit kvalen och nu rider final. Därefter är det dags för världens tio bästa dressyrryttare att visa upp sina kürprogram. Förra året blev det inte mindre än sex personbästa resultat i klassen. Vad kan vi vänta oss i år?

Klockan 14.00 – 16.00

Söndag eftermiddag: Familjeunderhållning

På söndagseftermiddagen bjuds det på show, fart och fläkt. Perfekt underhållning för den djurintresserade familjen. Under den här föreställningen uppträder hästar av alla de slag och även fantastiskt duktiga agility-hundar.

Klockan 17.00 – 21.15

Söndag kväll: Grand Prix hoppning och Inomhusfälttävlan

Söndagskvällen blir en riktig höjdpunkt för den hoppintresserade publiken. Då avgörs finalen för de unga hoppryttarna och de internationella ryttarna går in i veckans största klass – Sweden H&M Grand Prix. Dessutom kommer fälttävlansryttarna in på arenan och bjuder på fart och spänning i SIHS cross country.

I år lanserar vi Mässarenan

Här kommer det att vara innehåll hela dagarna – clinics och inspirerande utbildningar, uppvisningar av olika tävlingsgrenar, shownummer mm. Vi kommer snart att presentera programmet för Mässarenan. Alla som har biljett till någon föreställning under dagen, eller mässbiljett har tillträde till Mässarenan.