Program

Under fyra intensiva dagar presenteras tio olika föreställningar på Huvudarenan, fyllda med sport i världsklass och fantastiska shownummer. Till dessa föreställningar behöver du sittplatsbiljett.

Mässarenan, är öppen för alla med biljett till någon föreställning samma dag, eller med mässbiljett. Årets program i Mässarenan kommer presenteras efter sommaren.

 

Med reservation för eventuella ändringar.

30 november kl 12.45-17.00

Torsdag eftermiddag – ”Genrepet”

Under torsdag eftermiddag finslipas detaljerna under Genrepet. För att ta del av genrepet behövs endast Mässbiljett, eller en biljett till kvällens föreställning. Det är ”free seating” som gäller.

30 november, klockan 18.00-22.45

Torsdag kväll: Sportkväll med hoppning och indoor eventing

Torsdagskvällen rivstartar med sport på högsta nivå – internationell hoppning, Indoor Eventing och showtävling med ryttarstjärnorna.

1 december, klockan 09.30 – 13.30

Fredag förmiddag: Dressyrinspiration på högsta nivå

Den här förmiddagen erbjuder något alldeles extra för dig som är dressyrintresserad. Inspireras av hur världens bästa dressyrryttare tränar inför helgens uppgörelse i Top 10 Dressage och se framtidens häst- och ryttarstjärnor i Lövsta Future Challenge. Här får du även höra Patrik Kittel och hans vänner från Top 10 Dressage kommentera de lovande ekipagen.

1 december, klockan 14.30 – 18.00

Fredag eftermiddag: Islandshästar, hoppning och show

På fredag eftermiddag gör världens bästa islandsekipage upp i världscupfinal och det bjuds på internationell hoppning och final i Arena Youth Tour.

1 december, klockan 19.00 – 23.00

Fredag kväll: Hoppning, Körning och Show i världsklass

Fredagskvällen inleds med en internationell hoppklass och senare under kvällen gör fyrspannskuskarna sin första start för helgen. Tävlingarna varvas med sprakande shownummer.

2 december, klockan 09.30 – 13.00

Lördag förmiddag: Grand Prix Dressyr

På lördag förmiddag bjuds det på Grand Prix dressyr. Först ut är de unga ryttarna och hästarna i Lövsta Future Challenge i en nationell Grand Prix och därefter gör de tio ekipagen i Top 10 Dressage entré på arenan på allvar – dags för dem att tävla i en internationell Grand Prix.

2 december, klockan 15.00 – 17.00

Lördag eftermiddag: Familjematiné, presented by Agria

Familjematiné med fantastiska hästartister med härliga showinslag. Vi får även se några av Sveriges bästa ponnyekipage tävla om Prins Carl Philips pris.

2 december, klockan 18.30 – 22.45

Lördag kväll: Sportkväll med hoppning och fyrspannskörning

Lördagskvällen bjuder på mycket sport – internationell hoppning och världscup i fyrspann. Det kommer att bli stora hinder, högt tempo och mycket spänning.

3 december, klockan 09.30 -12.30

Söndag förmiddag: Dags för kür

Söndag förmiddag bjuds det på kür – ryttarnas egna program till musik. Först ut är fyra svenska ponnyekipage, som vunnit kvalen och nu rider final. Därefter är det dags för världens tio bästa dressyrryttare att visa upp sina kürprogram.

3 december, klockan 13.30 – 16.00

Söndag eftermiddag: Familjeunderhållning

På söndagseftermiddagen bjuds det på show, fart och fläkt. Perfekt underhållning för den djurintresserade familjen. Under den här föreställningen uppträder hästar av alla de slag och även fantastiskt duktiga agility-hundar.

3 december, klockan 17.00 – 21.30

Söndag kväll: Grand Prix hoppning och Inomhusfälttävlan

Söndagskvällen blir en riktig höjdpunkt för den hoppintresserade publiken. Då avgörs veckans största internationella hoppklass – Sweden H&M Grand Prix. Dessutom kommer fälttävlansryttarna in på arenan och bjuder på fart och spänning i SIHS Indoor Eventing

Torsdag 30 november kl 15.00 – 21.30

Lär dig ”allt” du behöver veta om islandshästen

Torsdagens program bjuder på ett unikt innehåll för dig som är intresserad av islandshästar. Flera timmar med clinics fokuserade på island – med svenska och internationella inspiratörer och fantastiska hästar.

Fredag 1 december kl 10.30 – 21.45

En dag fylld av inspiration

En inspirationsdag för dig som jobbar med, eller planerar att jobba med hästar och ridsport.

Lördag 2 december kl 9.30 – 21.15

Något för alla – från hundar och käpphästar till hoppning och frihetsdressyr

Lördagens program innehåller något för del allra flesta – käpphästfinaler, hundtips och inspirerande clincis med fokus på hoppning

Söndag 3 december kl 9.30 – 20.00

En heldag med tips, råd och inspiration för alla hästentusiaster

På söndagen avgörs den andra finalen av SIHS Käpphäst och en hel rad olika ridsportgrenar presenterar sig.