Sweden International Horse Show

Sweden International Horse Show (SIHS) genomfördes för första gången i Globen 1993. Drygt 30 år senare har SIHS etablerat sig i Sveriges Nationalarena och är ett av världens största ridsportevenemang. Varje år välkomnar vi världseliten inom ridsporten, unika hästartister och en fantastisk publik.

Tävlingar i världsklass

Under fyra dagar i första adventsveckan intar hästarna Sveriges Nationalarena – Strawberry Arena. Då bjuder SIHS på internationella tävlingar i absoluta världsklass inom inte mindre än fem grenar – hoppning, dressyr, fälttävlan, fyrspannskörning och islandshästar/tölt. Unikt för SIHS är att vi har lite mindre startfält i respektive gren just för att vi bara bjuder in de allra bästa.

Shownummer

Förutom tävlingar på allra högsta nivå presenterar vi varje år ett spännande showprogram. Vi varvar internationella hästartister med svenska shownummer. Dessutom garanterar vi en härlig julstämning!

Ridsportmässa och Mässarena

På arenan finns också en välfylld ridsportmässa där våra besökare kan handla det mesta till både sig själva och sina fyrfota vänner. I anslutning till ridsportmässan finns vår andra arena – Mässarenan – där vi presenterar närmare 50 inspirerande clinics med kända profiler inom ridsporten.

Organisation

SIHS drivs av Stockholm Live och Svenska Ridsportförbundet. Under året arbetar ett mindre team med att planera och förbereda inför årets show. I teamet har vi med några av Sveriges allra mest meriterade ryttare – Malin Baryard Johnsson som Sportchef och Patrik Kittel som dressyransvarig. När det närmar sig genomförande har vi ett fantastiskt team av ca 500 volontärer som kommer in och gör vår show möjlig – utan detta härliga gäng skulle vi inte klara att genomföra dessa intensiva dagar.

Välj bland tio föreställningar

I år genomförs SIHS den 28 november – 1 december. Då bjuder vi in till hela tio föreställningar under dessa fyra dagar. Är du intresserad av dressyr rekommenderar vi att du går på våra förmiddagsföreställningar. För familjen med mindre barn passar våra eftermiddagsföreställningar bra, då är det mycket show och fantastiska ponnyekipage som tävlar. På kvällarna är det högt tempo med hoppning, indoor eventing (fälttävlan) och fyrspannskörning, varvat med fartfylld show. Ett innehåll som passar både för den inbitna ridsportpubliken och de som ännu inte är lika insatta i sporten.

Välkommen!