Käpphästarna har intagit Friends Arena

2021 var det äntligen dags för käpphästarna att på allvar ta plats i Friends Arena under Sweden International Horse Show. Efter kvaltävlingar på Westfield Mall of Scandinavia den 20-21 november tog finalerna i ”SIHS Käpphäst, presented by Friends” vid inne i Friends Arena.

Intresset för käpphästhoppning växer så det knakar och nu har ”käppisarna” att tagit plats i Friends Arena. I samarbete med Stiftelsen Friends, Svenska Ridsportförbundet och Stockholms Läns Ridsportförbund, genomfördes tävlingen ”SIHS Käpphäst, presented by Friends”.

”Det är mycket nerver på både hästar och ryttare här.”

Gry Foresell, konferencier under käpphästfinalerna

Intresset var stort när det dags för finalisterna att göra upp i den oerhört populära sporten käpphästhoppning under Sweden International Horse Show. De fantastiska ekipagen bjöd på många fina ritter på mässarenan, dit de tagit sig efter förra helgens kval på Westfield Mall of Scandinavia med 130 deltagare.. Det var många felfria ekipage trots en utmanande bana där den kluriga tvåkombinationen orsakade svårigheter för flera av ryttarna.

Segrade i finalerna gjorde Isabella på hästen Stallbackens Tyra (50 cm) och Emmelina på Coffee (70 cm). Läs mer om finalen 50 cm här och 70 cm här.