Imponerande startfält när hoppningens världselit samlas i Strawberry Arena

De internationella världsstjärnorna Kevin Staut, Maikel van der Vleuten och Abdel Saïd ansluter till hoppningens redan urstarka startfält. Det gör årets hoppklasser till något utöver det vanliga.

Startfältet i den internationella hoppningen blir bättre än någonsin när nya världsstjärnor ansluter till redan klara profiler. Till listan av hoppryttare, som redan innehåller Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Wilma Hellström, världstrean Ben Maher (GBR), världsfemman Gilles Thomas (BEL), världssjuan Harrie Smolders (NED) och Marlon Modolo Zanotelli (BRA), adderas nu ytterligare en rad internationella toppnamn.

Bland de tillkomna hoppryttarna märks Kevin Staut (FRA) och Maikel van der Vleuten (NED) – båda medaljörer från OS och VM. Även Abdel Saïd (BEL), Hannes Ahlmann (GER), Jüri Sokolovski (EST), Janika Sprunger (SUI) samt bröderna Olivier och Nicola Philippaerts (BEL) är klara för Sweden International Horse Show.

– Jag vågar påstå att det är det starkaste startfält vi haft i hoppningen på SIHS. Med så många topprankade ryttare på plats blir det otroligt spännande tävlingar. Och vi svenskar kommer förstås att ge allt för att få rida ärevarv framför vår fantastiska hemmapublik, säger Malin Baryard Johnsson, som förutom ryttare också är sportchef under Sweden International Horse Show.

Från svensk sida kompletteras det internationella startfältet med Jens Fredricson, Petronella Andersson och Erika Lickhammer-van Helmond. Även Marcus Westergren är klar efter sin seger i höstfinalen av ATG Riders League.

Dessutom får dressyren förstärkning när OS-ryttaren Lyndal Oatly (AUS) och danska EM-ryttaren Rikke Dupont gör entré i internationella Stockholm Dressage Trophy. Dit ansluter även landslagsryttaren Jeanna Högberg för att representera blågult på hemmaplan. De presenterade ryttarna möter svenskt motstånd på toppnivå genom EM-ryttarna Tinne Vilhelmson Silfvén, Maria von Essen och Sofie Lexner som redan är klara för start.