Briljant startfält i Agria Top 10 Indoor Eventing

Världsettan, två olympiska mästare och en vice världsmästare finns i startfältet när det är dags för den allra första omgången av Agria Top 10 Indoor Eventing.

Tidigt startklara olympiska mästarinnan Julia Krajewski får sällskap av världsettan Tim Price, tidigare världsettan och olympiska lagmästaren Oliver Townend samt nyblivna VM- lagsilvermedaljören Boyd Martin vid den historiska Agria Top 10 Indoor Eventing på Friends Arena.

– Fantastiskt roligt att presentera så här enormt bra ryttare. Startfältet ska leva upp till namnet på tävlingen och det känns otroligt bra att vi är i hamn. Nu är förväntan stor.

Staffan Lidbeck, tävlingsledare & bandesigner

Förutom de redan nämnda startar ytterligare tre världsnamn och utöver det tre svenska VM-ryttare som på världsmästerskapet i september var med och levererade svensk biljett till OS i Paris 2024. Däribland förra årets vinnare från SIHS, Frida Andersen.

Nytt för i år är att det rids ett kval på torsdag kväll som avgör startordningen i söndagens tävling. Den som vinner kvalet startar sist i avgörandet och tävlingsledaren ser fram emot att se världsstjärnorna göra upp inför den så hyllade Friends-publiken.

Utöver Agria Top 10 Indoor Eventing blir det fälttävlansinslag i Mässarenan på SIHS. Där delar Anna Freskgård, tillsammans med Agria Fälttävlansakademi, och Sara Algotsson Ostholt med sig av kunskap och inspiration i clinics under söndagen.