Ny internationell tävling – Agria Top 10 Indoor Eventing

I år lanserar vi Agria Top 10 Indoor Eventing, en helt ny internationell topptävling för världens bästa fälttävlansryttare.

 

Vi har arrangerat inomhusfälttävlan i Friends Arena sedan 2014. En actionfylld tävling som varit mycket uppskattad av såväl publik som ryttare. Nu är det dags att ta tävlingen vidare. Tillsammans med Agria Djurförsäkring lanserar vi Agria top 10 Indoor Eventing.

 

Agria Top 10 Indoor Eventing genomförs i två tävlingsklasser – en warm-up på torsdagen den 24 november och en final på söndagen den 27 november. Till tävlingen bjuds de tio bästa fälttävlansryttarna i världen in och startfältet kompletteras med två wild cards till svenska ryttare.

”Att vi får en sådan här världstävling inom fälttävlan till Sverige är fantastiskt spännande. Den svenska publiken får möjlighet att se de allra bästa fälttävlansekipagen i världen på hemmaplan. Den här tävlingen kommer ge både sporten och våra svenska ekipage ett lyft.”

Fredrik Bergendorff, förbundskapten fälttävlan

Förutom tävlingsmomentet kommer det bli clinics med fokus på fälttävlan i Mässarenan. Under söndagen kommer flera väletablerade ryttare och profiler inom fälttävlan delar med sig av kunskap och inspiration.