Lövsta Top 10 Dressage – fler VM-medaljörer klara för start

Startfältet i prestigefyllda Lövsta Top 10 Dressage fylls på med världsstjärnor. Dubbla VM-bronsmedaljören från Herning, Dinja van Liere på Hermes, är klar för start. Hon får sällskap av Isabell Werth på DSP Quantaz, som tog lagbrons på samma VM. Dessutom ansluter två svenska toppryttare.

Dressyrens världsstjärnor älskar att rida under Sweden International Horse Show och återkommer år efter år. Sedan tidigare är det klart att regerande olympiska mästaren Jessica von Bredow-Werndl och dubbla VM-silvermedaljören Cathrine Laudrup Dufour kommer till start i årets Top 10-tävling. De utmanas nu av Nederländernas toppekipage Dinja van Liere på Hermes och Tysklands legendariska Isabell Werth på DSP Quantaz. De svenska färgerna försvaras av VM-ryttarna och publikfavoriterna Patrik Kittel och Therese Nilshagen.

”Top 10 har verkligen etablerat sig som en världstävling. Vi får så många fantastiska ryttare som vill komma och utvecklingen har gått snabbt. I början fick jag be dem att komma, men nu är det de som frågar mig om de får komma. Det är ett säkert tecken på att vi har en tävling i världsklass.”

Patrik Kittel, Dressyransvarig SIHS

Lövsta Top 10 Dressage rids under två dagar med FEI Grand Prix på lördagen den 26 november och den avslutande och avgörande kürfinalen, Lövsta Top 10 Dressage FEI Grand Prix Kür, på söndagen den 27 november.