Upplagt för nordisk kamp i årets Saab Top 10 Dressage

Redan tidigare är Isabell Werth klar för årets upplaga av Saab Top 10 Dressage. Nu är det klart att hon får sällskap av flera nordsika ryttarstjärnor. Patrik Kittel och Therese Nilshagen kommer att representera Sverige och från Danmark kommer världstvåan Cathrine Dufour, och landsmaninnan Carina Cassöe Krüth gör henne sällskap.

Nu är fem av tio ryttare klara till Saab Top 10 när det står klart att Isabell Werth kommer att få möta fyra tunga nordiska dressyrnamn. Cathrine Dufour är titelförsvarare i klassen då hon tog hem segern 2019. Med en andraplats på världsrankingen och en mycket framgångsrik säsong lär hon vara ute efter att försvara titeln.

Cathrines danska landsmaninna Carina Cassöe Krüth kommer till Saab Top 10 Dressage för första gången. Med fina framgångar och en åttonde plats på världsrankingen kommer även hon sikta på en topplacering.

”Det är kul att se hur vi får medaljörer på löpande band till Friends Arena i höst!”

Patrik Kittel, Dressyransvarig SIHS

Hemmaryttarna Patrik Kittel och Therese Nilshagen kommer även de med fina meriter i ryggen. Patrik har visat storform med nya stjärnskotten Touchdown och Fiontini. Therese är, som nummer femton på världsrankingen, högst rankade svensk och har bl a med sig en fjärdeplats i lag från EM i Hagen.

Läs mer här.