Veterinärbloggen

Hej allihop!

Som vi har längtat efter att få dra igång bloggen igen inför Sweden International Horse Show 2021. Jag tror att vi alla har en otrolig längtan efter att få ses (på ett säkert sätt) och återigen få uppleva årets största hästfest tillsammans på Friends Arena.

Vi på Mälaren Hästklinik har samarbetat med SIHS sedan 2014 och den här bloggen startades 2015 för att kunna berätta lite mer om hur hästarna mår under tävlingsdagarna på Friends Arena, vad veterinärerna som finns på plats jobbar med bakom kulisserna – och såklart för att svara på era frågor. Men vår tanke är också att sprida bra och viktig kunskap om alla hästars välmående, såväl tävlingshästar på högsta nivå som kompisen hemma som mest går på turer i skogen. Den gemensamma nämnaren är att vi alla älskar hästar och vill att de ska må bra!

I och med att vi fick ett ofrivilligt avbrott förra året så har vi också haft tid att utvärdera och vidareutveckla bloggen. I år vill vi att den ska bli bättre än någonsin! Vi kommer nu även dela med oss av rörligt material i form av filmklipp och ha ett litet tema som innefattar en serie inlägg där vi går igenom olika viktiga ämnen som alla hästägare bör ha koll på.

Nytt för i år är också att ni kommer kunna träffa oss veterinärer på plats i Friends Arena under SIHS. Ni kan då ställa era frågor direkt eller bara komma fram och prata lite häst med oss. Vi hoppas att ni är lika pepp som vi är inför årets största hästhändelse!

Tills dess – håll utkik här för spännande inlägg redan under sommaren och hösten, och det viktigaste av allt – håll avstånd, ta hand om varandra och era hästar!

Med vänliga hälsningar

Teamet på Mälaren Hästklinik

Mälaren Hästklinik i Sigtuna